Vores bedste donburi-opskrifter (japansk rice bowl)


donburi opskrifter

(Donburi er en japansk rice bowl og det er altafgørende at man bruger kortkornede rundede ris. Husk desuden altid at skylle risene grundigt)

Hvad er donburi?

Donburi betyder 'skål' på japansk, hvilket er meget stigende for konceptet bag. Det er nemlig en japansk 'rice bowl', hvor dampede ris lægges i bunden og toppes med kød, grøntsager og marinader. Retten serveres ofte i store skåle (heraf navnet) ala disse fra Seramikku

I Japan er Donburi kendt som et 'comfort meal', og det er en klassiker til frokost. Det gode ved retten er, at den er superlet at lave, og du kan tone retten efter dine favoritsmage. Dette er samtidigt en genial måde, hvorpå du kan opbruge rester i køleskabet. For os er det en ret, som vi indtænker til frokost eller i slutningen af ugen, hvor vi typisk har nogle grøntsager og en rest kød liggende. Retten kræver kort tid i køkkenet og få ingredienser. Dette ændrer dog ikke på, at det er en utrolig lækker og frisk ret at spise - og så er den utrolig instagramvenlig at se på ;-) 

I denne artikel har vi samlet vores go-to-opskrifter, når den står på 'donburi'. Der findes mange udgaver af Donburi, men neden for giver vi vores favoritter. 

Oyakodon (donburi med kylling og æg) 

donburi opskrifter japansk rice bowl mads taiki

Katsudon (donburi med pankopaneret svinekotelet) 

opskrft på Katsudon (Donburi med pankopaneret svinekotelet) Find opskriften på Katsudon her 

Gyudon (donburi med oksekød)

opskrift på gyudon japansk rice bowl med oksekød

 Find opskriften på Gyudon her

Alle donburi er anrettet i keramik fra Seramikku 
Find keramikken her

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort